Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php:302) in /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php:302) in /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 318

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php:302) in /home/studiofl/public_html/plugins/system/jfrouter.php on line 319
 O NAMA
Get Adobe Flash player
  • GALERIJA FLEX
  • ELEKTRONSKA PRIJAVA / UPIS
  • DIPLOME I NAGRADE
  • VIDEO GALERIJA
  • BUDI I TI BALERINA
Previous Next

SPONZORI

Elmar International, d.o.o. Beograd
Auto Servis AS, SZR, Valjevo
Gumaplast, SZR, Beograd-Sopot
Phoenix LTD
Sigmma, SZR, Begeč
Korun Honda, d.o.o. Beograd
Logistic Group, d.o.o. Beograd
FŽV Želvoz, a.d u rest. Smederevo
Eliton, d.o.o. Beograd
Stefing, d.o.o. S. Palanka
Kran Tehnik, d.o.o. Beograd
Šinvoz, d.o.o. Zrenjanin
Eming, d.o.o. Beograd
Intermehanika, d.o.o. Smederevo
PU ILV, Beograd
Metalcoop Produkt, d.o.o. Beograd
Idi Ninčić, d.o.o. Beograd
Nevlakor, d.o.o. Beograd
Prorail, d.o.o. Subotica
Solekomerc, d.o.o. Beograd
Semtehnik, d.o.o. Beograd
Tehnoliv Komerc, d.o.o. Veliko Orašje

NA MREŽI

We have 6 guests online

O NAMA

Baletski studio Flex

osnovan 1984. godine, plod je velikog rada, ljubavi i entuzijazma balerine Ljiljane Spasić.

 

Ljiljana Spasić rođena je u Beogradu 1965. godine.
Baletsku školu ''Lujo Davičo'' diplomirala je 1984. godine, na odseku za klasičan balet.


Od 1984. do 1988. vodila je baletski studio Doma kulture u Požarevcu. Radila je kao pedagog i u baletskoj školi “Lujo Davičo'' u Beogradu,  baletskoj školi ''Dimitrije Parlić'' u Pančevu,  kao i u drugim školama i institucijama kulture u Valjevu, Loznici, Vršcu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Golupcu...
Trenutno, Baletski studio Flex  radi  u Beogradu, na lokacijama: Rakovica, Borča i Padinska Skela, sa peko 150 polaznika uzrasta od 3-18 godina.


Baletski studio FLEX primarno se bavi klasičnim baletom, uz brojne elemente jazz i modernog baleta, show dance-a i akrobatike.
Forma klasičnog baleta je složena iz mnogih koraka, skokova, okreta  pokreta. Klasičan balet je osnovna disciplina u toku školovanja. On kod učenika razvija tehniku, izražajnost, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost, omogućavajući harmoničan psiho-fizički razvoj. Mnoge karakteristike i učenje odgovarajućih elemenata klasičnog baleta vezani su za odgovarajući uzrast učenika.
Studio Flex radi prema planu i programu baletske škole „Lujo Davičo“, koji je prilagođen potrebama i mogućnostima polaznika. Dva puta nedeljno po 60 minuta, marljivo i sa ljubavlju, vežbaju balerine predškolskog i školskog uzrasta od 3 do 18 god.


Školska godina počinje 1. septembra i završava se krajem juna godišnjim koncertom svih članova i dodelom godišnjih diploma. Tokom školske godine, uz novogodišnji koncert, studio za svoje polaznike organizuje i učešća na javnim časovima, TV i drugim javnim nastupima, kao i učešća na međunarodnim i domaćim baletskim takmičenjima, sa kojih se uvek vraćaju sa pregršt medalja i pehara.
Suština postojanja i cilj studija Flex je popularizacija pre svega, klasičnog baleta, razvijanje ljubavi kod dece, ka igri, pokretu, klasičnoj muzici, organizovanje  zdrave, kulturne, zabavne i dobrovoljne aktivnosti dece.


''Igra je sastavni deo čovekovog istorijskog trajanja bilo da je reč o religioznom ritualu, scensko-umetničkom izrazu, narodnom stvaralaštvu ili naprosto radosnoj kretnji pokrenutoj nekim unutrašnjim treptajem duha. Igra je ispoljavanje života. Igra  je preobražaj. Igrajući, pronalazimo dušu u sebi, jer igra telu daje autentičnu duhovnu dimenziju. Igra pruža mogućnost  da osetimo svoje telo, da budemo iznad i izvan njega, da budemo drugo telo. Igra jeste aktivno učestvovanje u pulsiranju univerzuma .''
U knjizi ''Čudesna igra balet''  piše da se balet ne moze voleti tek tako. Ljubav prema ovoj vrsti umetničkog izraza se rađa i neguje.
Ono što balet čini tako savršeno magičnim na prvi pogled su prekrasni  kostimi  o kojima svaka devojčica mašta, kao i savršeni, graciozni pokreti koji  ističu lepotu ljudskog tela. Međutim, stvarna, parališuća i očaravajuća snaga baleta leži u vatri koja prožima istinski predanog igrača, vatri koja čini da baletska umetnost oživi, jer za vrhunskog baletskog igrača igra jeste život.
''Balet je ipak bajka. Čarolija! Umivanje duše. Svet zanosa. Na kraju, snaga lepote i igre, blagodet aplauza spira težinu profesije. Ljubav, koja prevashodi svemu, otvara granice nesvesnog, zato je tako i jaka stvaralačka sila. To se vidi samo na jedan način. U očima. Sve ostalo je manje važno.'' (iz predgovora knjige „Balet-da li se to jede'')